Ostalo

kriz_puli_kalic_v Kameni križ koji je postavljen u Uskrsno vrijeme 2003. godine na ulazu  u mjesto Heki, blagoslovljen  uz svečanu koncelebriranu misu koju je predvodio porečko-pulski biskup Ivan Milovan uz asistenciju našeg župnika Darka Zgrablića i ostalih svećenika. Križ je podignut u spomen na mons. Antuna Heka, prvog ravnatelja Pazinskog Kolegija i jednog od najuglednijih sinova ovoga kraja, te u spomen svih naših pokojnih. Na križ je ugrađen kamen što ga je prigodom boravka u Rijeci, 8. lipnja 2003. godine blagoslovio papa Ivan Pavao II.
skulptura_v Skulptura udruge Heki nalazi se na ulazu u mjesto.
Skulpture je je izrađena početkom 2003. godine, a izradio ju je poznati umjetnik obrade kamena Mario Dorčić.
skoula_v Zgrada stare škole je sagrađena u1916. godine i tada su u nju kročili prvi prvašići iz Heki i okolnih mjesta. Nastava je nakratko prekinuta za vrijeme drugog svjetskog rata da bi se sasvim ukinula 1964. godine.
Danas zgrada služi za održavanje sastanka mjesnog odbora Heki i za održavanje fešti.Zgrada stare škole jedna je od najružnijih građevina u mjestu koja je u vlasništvu Grada Pazina. Njezin vlasnik tijekom povijesti nije imao sluha za njeno uređenje, pa su članovi udruge samoinicijativno pokrenuli adaptaciju, najprije krova, zatim sanitarnog čvora te adaptaciju gornjeg kata zgrade uz pomoć međunarodne udruge za pomoć i razvoj.
sportski_teren_v  Sportski tereni nadomak stare škole služe kao okupljalište mladeži uže okolice. Na asfaltiranom terenu moguće je igrati mali nogomet, košarku i tenis. U blizini se nalazi boćalište sa dvije staze.
Oba terena su osvijetljena.
ulaz_u_mjesto_v  Na ulazu u naselje i u samom naselju zasađeno je oko 150 stabala himalajskog cedra.